Giulia GTC Register

Nederlands
English

Nederlands

Mijn naam is Victor Maessen en samen met echtgenote Rita zijn wij sinds 1993 in het bezit van een originele witte GTC. Met behulp van twee mede RGB leden, Jan Verhage en Cees Gietelink, is het initiatief genomen om een internationaal register op te richten om de wereldwijd nog bestaande Giulia GTC’s zo veel mogelijk in kaart te brengen.

Onze witte GTC is oorspronkelijk in april 1966 in Berlijn geleverd (gebouwd in 1965), daarna als belegging gekocht door een Duitse tandarts uit Essen, waarvan ik hem in niet of nauwelijks rijdende staat in 1993 heb gekocht. Alle technische mankementen zijn toen verholpen en in de loop der tijd zijn een klep- motor- en carrosserierevisie uitgevoerd; in Italië noemen ze dat “ben conservata”!

Vorig jaar is de GTC in Italië bij de ASI (Auto Storico Italiana) gehomologeerd, dat wil zeggen dat de auto, op enkele aanmerkingen na, 100% origineel is en hierdoor ook van FIVA-papieren is voorzien.

Volgens mijn informatie is de Giulia GTC aan de pers voorgesteld op de autobeurs van Geneve in maart 1965 en zijn er in de periode 1964 – 1966 (slechts) 1002 door de firma Carrozzeria Touring Superleggera geproduceerd; 903 links- en 99 rechts gestuurd. In tegenstelling tot wat de naam ‘leggera’ (lichtgewicht) doet vermoeden zijn de GTC’s, anders dan de GTA’s, niet in aluminium gebouwd. Hoeveel GTC’s er wereldwijd nog bestaan is de grote vraag. Het Giulia Bertone Register kent slechts vier leden met een GTC. In Italië zijn maar enkele exemplaren; in de tijd van de introductie hadden maar bijzonder weinig Italianen de benodigde 2.395.000 Lires (ca. fl.13.850). In Nederland was bij importeur Louwman in juni 1965 de prijs fl.17.980, waarvoor destijds ook een Porsche 912 kon worden aangeschaft. Op elk oldtimer evenement en bij elk Alfa garagebezoek in Italië is telkens weer de reactie, dat dit de eerste keer is dat ze een dergelijke auto in het ‘echt’ zien of helemaal niet van het bestaan van een Giulia Bertone Cabriolet op de hoogte waren!

Om het automobielerfgoed van de Giulia GTC zo goed mogelijk te beschermen is ten behoeve van dit type Alfa Romeo de stichting Foundation Alfa Romeo Giulia GTC (GiuliaGTC.com) opgericht. Het register is internationaal erkend door en vermeld bij Alfa Storico en heeft aansluiting aan het Register Giulia Bertone.

We willen graag in contact komen met eigenaren van de Giulia GTC wereldwijd en daardoor een zo groot mogelijk aantal auto’s registreren. Het register kan advies en technische ondersteuning geven en organiseert (internationale) meetings en evenementen.

Het eerste evenement vond plaats op 22-23 augustus 2015 in midden Nederland met o.a. een bezoek aan ‘Spettacolo Sportivo’, een groots jaarlijkse Alfa Romeo evenement, georganiseerd door SCARB. Op het circuit in Assen, was ons een eigen ‘Paddock’ toebedeeld en werd een speciaal GTC ‘race slot’ ter beschikking gesteld. Meer informatie hierover op www.giuliagtc.com

Er is nog veel werk aan de winkel om het een en ander verder uit te kunnen bouwen. Uw hulp, reactie, opmerking en suggestie, maar vooral ook (mogelijke) aanmeldingen van nog bestaande GTC’s zijn van harte welkom. Ten behoeve hiervan kunnen reacties worden gestuurd aan register@giuliagtc.com waarvoor bij voorbaat dank.

Victor Maessen

Administrateur Register Giulia GTC

English

Dear Alfisti,

We like to inform you about the Register for the Alfa Romeo Giulia GTC. Only 1002 pieces were produced of this model by Carrozzeria Touring Superleggera (during 1964-1966). Our goal is to register as much as possible, still existing GTC’s in this international Register.

For the benefit of this special model and also for the Register, we recorded the website www.giuliagtc.com with the corresponding e-mail address register@giuliagtc.com

This website will include all kind of information regarding the model Giulia GTC. The public part of the Register will be accessible. At the moment we already listed more than 50 GTC’s and we like to increase that number as much as possible. To find these Giulia GTC’s we ask your help as Alfa Romeo fan/owner. Please inform all the GTC owners you know about the existence of our international Register.

Ask them to register their GTC by filling in the Registration Form below, and send it to: register@giuliagtc.com.

The registration in the Register is free of charge. The members/donors can use the know how that is present in the Register.
They will receive frequently GTC-letters by e-mail.
A voluntary donation to help to cover the necessary costs is most welcome.

We intend to organize international Giulia GTC meetings. In August 2015 we celebrated the 50th anniversary of the Giulia GTC in The Netherlands and visited also the race circuit in Assen (during the Alfa Romeo event ‘Spettacolo Sportivo’ organised by the SCARB).

For 2016 we have scheduled a 3-day’s International meeting at the Côte d’Azur/Riviera dei Fiori in the 3rd week of September.
More info: www.giuliagtc.com.

We count on your cooperation to extend the Giulia GTC Register and help us to make it successful.

Saluti GTC,

Victor Maessen

Administrator Register

Foundation Alfa Romeo Giulia GTC

Register

Register by sending the following information to register@giuliagtc.com .
Or send a filled in Word-file to register@giuliagtc.com .

 

LIST OF PUBLIC FIELDS :

Chassis Number

Superleggera Touring Imm. Number (16..)

Engine number (AR502)*

Exterior Color

Interior Colour

License Plate Number

Car condition (Show/ Excellent/ Good/ Fair/under Restoration)

Homologation *  (ASI, FIVA)

First Registration date

First Registration Place *

Current Country of residence

Pictures of the GTC *

* Optional

LIST OF PRIVATE FIELDS

For privacy reasons this part will only be visible and used by the administrator of the Register.

Name

Address

Postcode

City

Country

E-mail

Phone

Owner of the Giulia GTC since

Languages spoken

Membership other Car / Alfa Club

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration